Afbeelding van BIM, samenwerking en protocol
Afbeelding van BIM, samenwerking en protocol
Afbeelding van BIM, samenwerking en protocol
Alles naar mens.

BIM, samenwerking en protocol

Hegeman+ heeft ervaring met BIM in de ontwerp- en realisatiefase. Wij stellen een team van comakers samen dat het project het beste kan ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren. Onze belangrijkste comakers zijn de architect, constructeur en het bedrijf voor elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties. In de civiele bouw, zoals viaducten en tunnels, zijn onze belangrijkste comakers de constructeurs voor beton- en staalconstructies, de wegenbouwer en wapeningspecialist.

Voorafgaand aan een ontwerp- en realisatietraject maken we met de comakers afspraken over de verwachtingen en verantwoordelijkheden tussen alle teamleden. De afspraken worden vastgelegd in het zogeheten Hegeman+ BIM-protocol, dat we voor ieder project opstellen en waarin alle modelleerafspraken, het detailleringsniveau, wijze van onderling uitwisselen van de digitale bestanden en ieders verantwoordelijkheden zijn vastgelegd. Het protocol dient als werkinstructie maar geldt ook als harde afspraak tussen de projectteamleden. Doorgaans ligt de BIM-co├Ârdinatie bij Hegeman+ hoewel wij ook geregeld participeren in een BIM-traject als combinant of onderaannemer. Het BIM-protocol is onderdeel van onze ISO-procedure met betrekking tot ontwerpen en realiseren met BIM. De BIM-procedure is onderdeel van ons integrale kwaliteitssysteem, hierdoor garanderen wij een goed verloop en uitwerking van het BIM-proces.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over het BIM protocol of over onze aanpak in het algemeen? Of wilt u iets meer weten over onze projecten waarbij BIM is toegepast? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina.