Afbeelding van BIM
Afbeelding van BIM
Afbeelding van BIM
Afbeelding van BIM
Alles naar mens.

BIM

De Building Information Model werkmethodiek (BIM) wordt door Hegeman+ actief toegepast. BIM nodigt uit tot verbetering van samenwerking tussen alle betrokken partijen en leidt tot geoptimaliseerde werkprocessen. Daarbij vinden wij het van belang dat de toepassing van BIM niet wordt gedaan alleen omdat het kan of moet, maar juist vanwege de voordelen die het biedt voor alle betrokken partijen.

Er is de laatste jaren veel ervaring opgedaan met BIM binnen Hegeman+ en door onze comakers, adviseurs, onderaannemers en leveranciers. En laten we onze opdrachtgevers niet vergeten! Doordat er continu ontwikkeling zijn wordt BIM steeds toegankelijker, eenvoudiger en effectiever. Hoewel wij de ontwikkeling enkele jaren terug nog met enige voorzichtigheid benaderden, zijn wij nu overtuigt van de voordelen van BIM. BIM helpt ons en de gehele sector om op een hoger niveau te presteren… het nieuwe bouwen.

Expertise zelf in huis

Hegeman+ heeft de laatste jaren diverse projecten met BIM uitgevoerd. Dit waren zowel civiele betonwerken als woningbouw- en utiliteitsprojecten. Naast het eigen Ontwerpbureau – waar modelleurs en constructeurs diensten aanbieden voor eigen bedrijven of externe partijen –  hebben ook de verschillende dochterbedrijven zelf veel ervaring met BIM. Wij modelleren, coördineren en clashen zelf. Onze ervaring is zeer divers, zie hieronder enkele voorbeelden:

 Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over het BIM protocol of over onze aanpak in het algemeen? Of wilt u iets meer weten over onze projecten waarbij BIM is toegepast? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina.