Afbeelding van Hegeman Bouw & Infra brengt spooroverbrugging Zaandam in uitvoering!
Alles naar mens.
Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten over ons concern en de uiteenlopende projecten die we realiseren.
Daarnaast informeren wij u hier ook graag over evenementen en actualiteiten in de bouw- en infrasector.

25/1/2018

Hegeman Bouw & Infra brengt spooroverbrugging Zaandam in uitvoering!

Het centrum van Zaandam krijgt een nieuwe, veilige route voor wandelaars en fietsers over het spoor. ProRail, NS Stations  en de Gemeente Zaanstad selecteerden ons als aannemer, we gaan in maart al aan de slag en de werkzaamheden zullen doorlopen tot eind 2019.

De spooroverbouwing is vormgegeven in de typisch Zaanse stijl. Met de nieuwe route ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen oost en west. Het station is straks ook een prettig verblijfsgebied met nieuwe winkeltjes en een gemoderniseerde stationshal. Er komt ook een fietsenstalling met plek voor circa 1300 fietsen.

Het project vraagt om flexibiliteit en veelzijdigheid vanwege de dynamische omgeving, met reizigersstromen en het integreren van verschillende type werkzaamheden: van staalbouw, betonbouw en houtskeletbouw tot renovatie- en installatiewerk. Wij zijn trots dat wij onze kennis en kunde op het gebied van de bouwkundige en civieltechnische disciplines op station Zaandam kunnen laten zien en zullen samen met de opdrachtgevers een mooi resultaat realiseren!