Afbeelding van Nieuwbouw poppodium Leeuwarden
Alles naar mens.

Nieuwbouw poppodium Leeuwarden

In opdracht van de gemeente Leeuwarden zijn we onlangs gestart met de nieuwbouw van Poppodium Harmoniekwartier te Leeuwarden. Het gaat hier om een engineering & construct-opdracht die wordt uitgewerkt en gerealiseerd conform de UAVgc.

In verband met de relatief korte bouwtijd van 9 maanden wordt het project volledig aan de hand van BIM gerealiseerd. Naast deze korte bouwtijd vergen ook de krappe bouwplaats en moeilijke bereikbaarheid de nodige aandacht. Aan het bouwplan liggen uiteraard hoge kwalitatieve eisen ten grondslag. Met name de eisen voor het geluid en de geluidoverdracht zijn uitdagingen op zich.

Het nieuwe gebouw in de binnenstad van Leeuwarden omvat naast grote zalen ook kleinere ruimten. Het biedt straks ook plaats aan de opleiding voor Podiumkunsten van het Friesland College in Leeuwarden. In de nieuwbouw worden 4 gezichtsbepalende panden c.q. gevels geïntegreerd.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman+? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman+ zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

Download
onze Projecten
In Beeld