Afbeelding van Verpleeghuis Quintus Den Haag
Afbeelding van Verpleeghuis Quintus Den Haag
Afbeelding van Verpleeghuis Quintus Den Haag
Alles naar mens.

Verpleeghuis Quintus Den Haag

Woensdag 11 juli 2012 is de eerste paal geslagen voor het verpleeghuis Quintus in Den Haag. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Respect Zorggroep. De huisvesting is nodig in verband met een aantal grootscheepse renovaties bij Respect Zorggroep. Om de renovatie voor alle betrokkenen zo goed mogelijk te laten verlopen, is een tijdelijke huisvesting gerealiseerd aan de Mangostraat in Den Haag. Tijdens de verbouwing van Bosch en Duin biedt dit tijdelijke onderkomen een thuis aan ca. 85 cliënten.

Het nieuwe verpleeghuis is een prachtig gebouw geworden met een vriendelijke en gastvrije uitstraling. Alle cliënten hebben een eigen kamer van ca. 25 m² met eigen douche en toilet. Op de psychogeriatrische afdeling delen 2 cliënten samen 1 sanitaire unit. Er is een restaurant, een winkel, een kapsalon aanwezig en rondom ligt een mooie tuin. Het pand is van alle gemakken voorzien: er is rustgevende verlichting, draadloos internet, alarmering en beveiliging. De grootte van de afdelingen en de huiskamers varieert en is afgestemd op de doelgroep. Elke afdeling heeft toegang tot c.q. uitzicht op de buitenruimte in de vorm van een balkon of een tuin.

Na de renovatie van Bosch en Duin zal de psychogeriatrische afdeling in de ‘tijdelijke’ huisvesting blijven. Deze afdeling krijgt te zijner tijd haar definitieve plaats op een andere locatie. Het gebouw telt 3 bouwlagen en heeft een bruto vloeroppervlakte van circa 5.000 m². Het gebouw is vanaf fundering in 13 weken gerealiseerd.

Download
onze Projecten
In Beeld