Afbeelding van ZwolleSpoort Tunnel, perron- en tunnelinstallaties
Alles naar mens.

ZwolleSpoort Tunnel, perron- en tunnelinstallaties

Onder de projectnaam ‘ZwolleSpoort’ verbouwt Hegeman+ in opdracht van ProRail het station van Zwolle: station en spoor worden geschikt gemaakt voor de toekomst. Een nieuwe bredere perrontunnel leidt reizigers comfortabel naar de vergrote perrons.

Nieuwe perrontunnel

De nieuwe perrontunnel is 17 meter breed en is gebouwd tussen het bestaande eerste perron (centrumzijde) en het vierde perron aan de zuidzijde van het station. De tunnel is een aantal meters verlengd in zuidelijke richting van het stationsgebied (Hanzelaan). Daarmee sluit de tunnel aan op het in de toekomst door de gemeente te verplaatsen busstation aan de kant van Hanzeland. Vanuit de tunnel kunnen reizigers de perrons bereiken met trappen, roltrappen en liften. Door de glazen plafonds en speciale verlichting heeft de nieuwe perrontunnel een open en transparant karakter. Door goede aansluitingen, ruimere perrons en een passende dienstregeling ontstaat een goed functionerend knooppunt.

Aanvullende werkzaamheden ZwolleSpoort

Dit project omvat de volledige afbouw van de nieuwe tunnel inclusief de bouw van de liftschachten en het aanbrengen van alle elektrotechnische, telecom- en werktuigbouwkundige installaties in de tunnel (en perrons).

Bekijk onderstaand filmpje over de ruim 3 miljoen mozaïektegels in de reizigerstunnel!

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman+? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman+ zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

Download
onze Projecten
In Beeld