Aardbevingsbestendig bouwen

Hegeman Woningbouw  staat klaar voor klanten uit het aardbevingsgebied

Wij werken aan bouwwerken in de aardbevingsregio waarbij we de NPR 9998 richtlijn toepassen.
Dit doen we bij meerdere projecten, waaronder ook de bouw van de nieuwe aardbevingsbestendige woontoren in Noord Oost Groningen.

Veilige constructies bij aardbevingen

Als gevolg van aardbevingen door gaswinning in het Groninger-veld ontstond een grote behoefte aan een richtlijn voor het ontwerpen en toetsen van aardbevingsbestendige gebouwen. NEN, heeft op verzoek van de overheid, samen met betrokken experts, de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 9998 gepubliceerd.

 

In het aardbevingsgebied staan veel woningeigenaren voor een grote uitdaging als zij horen dat hun woning in aanmerking komt voor sloop- en nieuwbouw. De meeste mensen zijn nog nooit opdrachtgever geweest voor het bouwen van een nieuwe woning. Er is veel nieuwe informatie en er moeten keuzes worden gemaakt. Vaak gaat het om rijwoningen of twee-onder-een-kap woningen. Dan is goed overleg met de buren ook erg belangrijk. Daarom hebben wij een ervaren team in het aardbevingsgebied dat samen met woningeigenaren plannen ontwikkelt. Woningeigenaren hebben een actieve rol en staan centraal in het project. Wij adviseren en ondersteunen waar nodig.

Door eerlijk en duidelijk te communiceren, zorgen we voor een succesvolle samenwerking. We geven duidelijkheid in de stappen die gaan komen. We maken voor iedere eigenaar een ontwerp op maat. De bewoners hebben een vast aanspreekpunt, waardoor onze afdeling bewonerscommunicatie. Een onmisbare rol speelt in deze projecten.

Neem contact op met Hegeman Woningbouw via contact om meer informatie over de  mogelijkheden te krijgen.

Team Aardbevingsgebied

Marcel Jeuring          Klaas Jan Hekman      Ruth Odink

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2