Brug 203 Zaandam in gebruik

Aan het water tussen de Zaanse woningen zijn we afgelopen periode in opdracht van Gemeente Zaanstad bezig geweest met het vervangen van een brug. Met veel precisie en trillingsarme sloopmethoden is allereerst de oude brug verwijderd. Na het boren en volstorten van 42 LeKa-palen konden de vloeren, landhoofden en vleugelwanden worden gestort. De afbouwfase bestond uit het terugleggen van de kabels en leidingen en het metselwerk van de brug. Zoals op de afbeeldingen te zien, is de brug afgewerkt met mooie klinkers en donkergroene stalen leuningen. Net zoals de brugliggers zijn de traptredes van de bordessen prefab gemaakt.

Uitvoerder Bastiaan Mans kijkt tevreden terug op de bouwperiode waarin ook voldoende uitdagingen zaten: “De grootste uitdaging was het letterlijk werken op een postzegel. Zo groot als de brug is was de bouwplaats ook. Door strak te plannen en goed contact met onze onderaannemers konden we de materialen just-in-time aanleveren, zodat opslag nauwelijks nodig was”.

Met de opening van Brug203 in Zaandam voegen we wederom een prachtig project toe aan onze civiele werken in binnenstedelijk gebied!

Samen met Kandt Aannemings- en Funderingsbedrijf B.V. | Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken b.v. | OVEC Multiservice B.V. | Bert Prins Metselwerken

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2