Opening fiets-en voetgangerstunnel Olst – Wijhe

Feestelijke opening
Afgelopen vrijdag is in Olst de nieuwe tunnel voor voetgangers en fietsers officieel feestelijk geopend door tal van genodigden en in gebruik genomen onder de muzikale begeleiding van een band en hulp van de lokale basisschool kinderen.

De onderdoorgang aan de Ter Stegestraat in Olst is feestelijk geopend. Straatorkest de Holstoblazers uit Olst zorgde voor een knallend begin van de openingshandeling. Marcel Blind, wethouder van de gemeente Olst-Wijhe, Danou Veenhof, regiodirecteur Noord-Oost van ProRail en Willem van der Linde, directeur bij Hegeman, luisterden naar de vrolijke klanken.

tijdscapsule plaatsing
Na toespraken van de bestuurders was het de beurt aan vier schoolkinderen uit de onder- en bovenbouw. Zij stopten zelfgemaakte tekeningen in een tijdcapsule en plaatsten deze in de grond bij de onderdoorgang. De capsule wordt over 30 jaar weer opgegraven. Samen met kunstenares Marina Nijdeken zijn tegels ontworpen die als herkenningspunt dienen. De tijdcapsule bevindt zich in de buurt van een nieuw te bouwen kindcentrum in Olst.

De nieuwe onderdoorgang bevat een bijzonder kunstwerk, ook gemaakt door kunstenares Marina Nijdeken. Maanden zocht ze naar bijzondere inwoners van Olst. Marina: “Die zoektocht leverde interessante en soms emotionele verhalen op. Tijdens het portretteren van deze mensen kijk je ze een week lang in de ogen, met de verhalen in het achterhoofd.” In het bijzijn van de geportretteerde mensen onthulde zij haar kunstwerk.

Opening op de fiets
Twee kinderen, gevolgd door de bestuurders, fietsten door een lint van crêpepapier. Ze openden daarmee officieel de tunnel. Danou Veenhof spreekt van een geruisloos project. Danou: “De samenwerkende partijen hebben zich hard ingezet en mét resultaat. Binnen planning, binnen budget en zonder grote issues.”

Deze tunnel loopt onder de spoorlijn Zwolle-Deventer door en biedt een alternatieve en veilige route aan tussen het centrum van Olst en het Averbergen, het nieuwe kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en richting de Boskamp.
Een mooie samenwerking met opdrachtgever @prorail en bouwpartners!

bekijk de beelden hieronder

#hegemanbouwbedrijven
#drivenbychallenge
#infra
#tunnelbouwer

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2