Historie

Als boer werkte Harm Hegeman al mee op bouwklussen in de buurt van Hulsen en de gemeente Hellendoorn. In 1927 begon Harm Hegeman met een partner kleine werken aan te nemen in de woning- en boerderijbouw. Het bedrijf heette toen: Bouwbedrijf Ekkelkamp & Hegeman. Even later zette Harm het bedrijf alleen voort tot de oorlog kwam. De bouw kwam compleet stil te liggen.

Van basis naar verschillende sectoren

Drie zonen Willem, Gerrit en Henk kwamen in 1946, direct na de Tweede Wereldoorlog, bij hun vader in de zaak. Zij hebben een basis gelegd voor het bedrijf dat opereerde in de woningbouw, utiliteitsbouw en inmiddels ook betonbouw. Onder leiding van Leo (zoon van Willem Hegeman) is vanaf 1978 het bedrijf uitgebouwd tot een bijna landelijk gespreide groep van bouwbedrijven die vanuit verschillende vestigingsplaatsen opereren in de verschillende sectoren van de bouw (Infra, Waterbehandelingsinstallaties, Burgerlijke en Utiliteitsbouw, Systeembouw en Projectontwikkeling).

In de naamgeving kan men de tijdgeest herkennen. Na de oorlog was het nog J.H.Hegeman & Zonen NV, in de tachtiger jaren van de vorige eeuw werd de groepsnaam “Beheersmaatschappij Hegeman Nijverdal B.V.” In 2009 heeft er een splitsing binnen het concern plaatsgevonden en is Leo Hegeman zelfstandig verder gegaan. Het bedrijf kreeg een  nieuwe huisstijl met logo en de blauwe kleur werd ingevoerd. Tevens werd het nieuwe hoofdkantoor te Nijverdal in gebruik genomen. De Beheersmaatschappij Hegeman Nijverdal bestond toen uit een groep van 10 werkmaatschappijen.

Nieuwe aandeelhouder, nieuwe directie en een nieuwe visie

De vele werkmaatschappijen werden de afgelopen jaren teruggebracht tot 1 bedrijf (Hegeman Bouw & Infra BV) met 2 vestigingen in Nijverdal & Amersfoort. Ook werd onder een nieuwe aandeelhouder een nieuwe directie geïnstalleerd. Hegeman ging werken vanuit een zogenoemde matrix-structuur. Vanuit deze structuur worden de support afdelingen zoals Risicomanagement, Contractmanagement, Procesmanagement, Engineering, Inkoop, HR, KAM, Finance & Control, Duurzaamheid en IT niet zijdelings betrokken zijn maar feitelijk onderdeel zijn van het project (Verwerving en Realisatie) en daarbij vanuit hun expertise ingezet worden van tender tot realisatie.

Onze matrixorganisatie

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2