Persbericht DELOS Bouwgroep

DELOS Bouwgroep breidt uit door overname Aluvo en de Bouwgroep

Nijverdal, 6 mei 2022 – Aluvo en de Bouwgroep zijn per vandaag onderdeel van de DELOS Bouwgroep. Met de overname van de bedrijven versterkt de DELOS Bouwgroep haar landelijk dekkende positie binnen de Nederlandse infra- en utiliteit markt en verbreedt ze haar positie naar de woningbouw, geveltechniek en houtskeletbouw. De nieuwe groep met ongeveer 300 medewerkers verwacht in 2022 een omzet te realiseren van ruim EUR 125 miljoen.

Adriaan Visser, DGA van de DELOS Bouwgroep:

“We hebben met de DELOS Bouwgroep best een spannende periode achter de rug, vanaf begin 2017 toen ik de aandelen van de DELOS Bouwgroep heb overgenomen. Door een permanente focus op verbetering in combinatie met een duurzame ontwikkeling als uitgangspunt te kiezen, is een compacte en slagvaardige organisatie ontstaan. Dankzij de inzet en betrokkenheid van alle medewerkers kunnen we nu een volgende stap zetten. Naast de sterke organische groei die we de laatste tijd gehad hebben, zullen wij ons ook focussen op groei door overnames. Dit past binnen onze strategie daar wij ons business model op sommige segmenten verder willen versterken. De overname van Aluvo geeft ons verdere toegang tot de woning- en de utiliteitsbouw. De overname van de Bouwgroep geeft ons met name expertise in de duurzame houtskeletbouw en engineering. Door deze overnames wordt de DELOS Bouwgroep verder landelijk dekkend en krijgen we toegang tot de Poolse markt.
Tot slot zijn wij bijzonder verheugd dat Herman en Nico werkzaam zijn en blijven voor de nieuwe combinatie.”

Herman Bloemers en Nico Buursema, DGA’s van Aluvo en de Bouwgroep:

“Onze bedrijven zijn de laatste 5 jaar sterk gegroeid en waren daardoor aan verandering onderhevig. De veranderingen moesten leiden tot een toekomstbestendige groep van bedrijven met een focus op de kernwaarden kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Door de sterke groei zijn wij op een punt aangekomen waar het van groot belang is een professionaliseringsslag te maken. Wij denken dat de kennis, kunde en ervaring van de DELOS Bouwgroep, die een complementaire propositie heeft aan die van ons, voor stabiliteit binnen de organisaties gaan zorgen zodat de bedrijven op een verantwoorde manier de volgende stappen kunnen zetten. Hierdoor wordt ook de werkgelegenheid op lange termijn gewaarborgd. Wij kijken ernaar uit om samen met de DELOS Bouwgroep te werken aan een duurzaam en stabiel bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel blijft staan.”

Over Aluvo

Aluvo houdt zich sinds de oprichting in 1972 bezig met de productie, verkoop, engineering en montage van aluminium raamkozijnen, deuren en gevelsystemen. Vanuit de locaties in Nieuwleusen en Apeldoorn worden de profielsystemen bewerkt en gereed gemaakt voor montage op bouwprojecten. De specialisatie van Aluvo ziet op de woning- en utiliteitsbouw waarin zowel nieuwbouw als renovatie opdrachten worden uitgevoerd. Aluvo richt zich actief op Midden- Oost Nederland, maar levert momenteel door heel Nederland.

Over de Bouwgroep

De Bouwgroep, bestaande uit Vechtdal Bouw, Rens Bouw, Dutch Builders Group, Dutch Comfort Houses en HaeN, is actief in de volgende gebieden: aannemingen & bouw, productie van houtskeletbouw en engineering. In de aanneming en bouw houdt de Bouwgroep zich voornamelijk bezig met duurzame projectmatige bouw.
In de houtskeletbouw is er een samenwerking tussen Nederland en Polen, de engineering en productie vindt plaats in Polen en de verkoop en montage in Nederland.

Over Delos Bouwgroep

De Delos Bouwgroep bestaat uit Hegeman Bouw & Infra en Delos Ontwikkeling. Hegeman Bouw & Infra is met haar bouwkundige en civiele disciplines actief bij projecten in onder andere zorg, onderwijs, justitie en infra. Hegeman Bouw & Infra opereert vanuit Amersfoort en Nijverdal. Delos Ontwikkeling ontwikkelt vernieuwende concepten ten behoeve van het bouwbedrijf.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Suze Wind (s.wind@hegeman.com)

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2