16 Patiowoningen Zwolle

Droog bouwen

We assembleren snel en eenvoudig prefab betonnen (geïsoleerde) vloeren met daarop een verhoogde betonnen dekplaat, dragende stalen kolommen, prefab daken en niet-dragende buiten- en binnenwanden. De installaties worden niet – zoals in de traditionele bouw gebruikelijk is – in de betonvloer weggestort of in de kruipruimte gemonteerd, maar liggen op de prefab vloerelementen onder de verhoogde betonnen dekplaat en in de buiten- en binnenwanden. Alle installatiewerk wordt dus in de assemblagehal al compleet aangebracht en behoeven op de bouwplaats alleen nog maar gekoppeld. De badkamers en toiletten worden voorzien van wand- en vloertegelwerk waarop het benodigde sanitair al in de assemblagehal kan worden afgemonteerd.

Ultrakorte bouwtijd

De flexibele manier van bouwen stelt ons in staat om de 16 patiowoningen in een ultrakorte bouwtijd te realiseren. In de bouwperiode mogen zich geen verrassingen voordoen. Daarom maken wij gebruik van zowel BIM als bewezen technieken en materialen. De woningen hebben geen kruipruimte. De prefab modules worden op de bouwplaats rechtstreeks geplaatst op de paalfundering. De modules voor de patiowoningen worden met speciaal transport aangevoerd en worden door middel van een grote mobiele kraan in een bouwsnelheid van 2 woningen per dag geplaatst waarna nog enkel de gevelbekleding afgemonteerd moet worden en de koppeling van het installatiewerk en de binnen afwerking aangebracht moet worden. Zodra de woningen afgemonteerd en gereed zijn zullen de bestrating en pergola’s worden aangebracht om de woningen compleet en turn-key over te dragen aan de opdrachtgever.

BIM

BIM is een werkmethodiek waarbij in een driedimensionaal Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines waaronder de architect, constructeur, installateur en de aannemer. Samenwerken in één model (database) waarin hun gegevens worden verwerkt.

In dit model is direct zichtbaar hoe de verschillende disciplines zich naast elkaar gedragen. De grote kracht van virtueel bouwen met een Bouw Informatie Model is integraal samenwerken. Beheersbaarheid en financiële zekerheid zijn de belangrijkste voordelen. (Meer informatie over BIM)

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hodes? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hodes zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

 

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2