Afbouw parkeergarage Rokin

De opdracht behelst de afbouw van een ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling in het hartje van Amsterdam, ter plaatse van metrostation Rokin. De realisatie is na de bouwvak van 2018 gestart. De parkeergarage biedt plaats aan zo’n 290 voertuigen en de fietsenstalling schoont het straatbeeld van Rokin op, door te voorzien in zoveel mogelijk stallingsplekken.

Hegeman is verantwoordelijk voor zowel het ontwerpproces als de realisatie. In samenwerking met partner De Groot Installatiegroep worden diverse onderdelen zoals: installaties, parkeersystemen, vloercoating, liften en stalen trappen gerealiseerd. Bij deze werkzaamheden wordt nauw samengewerkt met diverse onderaannemers.

Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is de realisatie van een entreegebouw op het maaiveld. Het entreegebouw biedt toegang tot het centrale trappenhuis en een tweetal liften. Het gebouw bestaat uit een circa 4 meter hoge staalconstructie met glazen gevels en een glazen dak. Deze is met behulp van een kraan gemonteerd.

Tevens heeft Hegeman een aantal maatregelen getroffen om verkeershinder te voorkomen tijdens de werkzaamheden in dit drukke gedeelte van Amsterdam. Zo is het bouwterrein zo ingericht dat laden en lossen grotendeels plaatsvindt binnen het (krappe) bouwterrein. Ook zijn verkeersregelaars ingezet om dit logistiek complexe proces in goede banen te leiden. Hierdoor ondervinden omwonenden, reizigers en naastgelegen ondernemers zo min mogelijk hinder gedurende de realisatieperiode. Het project wordt begin 2020 opgeleverd.

 

3x uitdagend…

  1. Omgeving; het project Rokin bevindt zich in een drukke omgeving. Een parkeergarage bouwen in het hartje van Amsterdam vraagt om een sterk omgevingsmanagement.
  2. Logistieke uitdaging; ook hierbij speelt de locatie van het project een belangrijk rol. Er is niet/nauwelijks ruimte om materiaal op te slaan en dus is een goede logistieke planning op dit project een vereiste.
  3. Werken met verschillende partijen; naast de opdrachtgever (Verkeer en Openbare Ruimte gemeente Amsterdam) hebben we op dit project ook raakvlakken met andere partijen, zoals Metro en Tram en Engineersbureau Amsterdam. Afstemming met alle partijen is dus van groot belang.
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2