Catharinacomplex

Het onderwijs gedeelte van de stichting koninklijke Visio is gevestigd op een bijzondere plek in Amsterdam Slotermeer Noord: in het Catharinacomplex, een gemeentelijk monument uit de jaren 50. In dit gerenoveerde kloostercomplex bevindt zich ook een Syrisch-orthodoxe kerk en de St. Henricusschool (basisschool). De uitvoering van onze renovatie werkzaamheden is in oktober 2018 gestart en in september 2019 is de school “teruggeven” aan een tevreden opdrachtgever.

De renovatie bestond onder andere uit het schilderen en betegelen van de wanden, het aanbrengen van een gietvloer en het inrichten van de (buiten) speelplaats. Ook installatietechnisch is dit project zeer uitdagend. De bijzondere doelgroep (slechthorende en slechtziende kinderen) vragen om verschillende aanpassingen in het gebouw. Zo is er speciale verlichting in het gebouw, die door middel van dimmers geregeld kan worden. Ook zijn er speciale platen aangebracht op het plafond om het geluid in de ruimtes zo goed mogelijk te hebben. Ook op dit project blijkt maar weer dat Hegeman goed presteert op projecten waarbij de opdrachtgever meer vraagt dan enkel een product. Hegeman denkt graag mee in het ontwerpen en realiseren van oplossingen voor bijzondere “vraagstukken/eisen”.

3x uitdagend…

 

  1. Bijzondere doelgroep; In dit gebouw hebben we speciale verlichting geïnstalleerd. Deze kan per deelgroep worden ingesteld. Deze lichten in combinatie met lichtwering zorgen voor een zo gunstig mogelijke omgeving voor de slechtziende kinderen.
  2. Reinigen van de gevel; De gevel van het gebouw is volledig hersteld naar de oude staat. De wanden zijn op een speciale manier gereinigd, waardoor het gebouw weer een lichtere kleur heeft gekregen.
  3. Monumentaal pand; Het Catharinacomplex is een monumentaal pand waarvan het “oude” karakter behouden moet blijven en waar nodig moet worden hersteld. Het werken in een bestaand gebouw betekende ook dat de werkzaamheden in een relatief kleine ruimte moesten worden uitgevoerd.
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2