De Blauwe Grift Utrecht

Het project is gelegen tussen het Hooghiemstraplein en het Griftpark. Doordat het gevelbeeld bepaald wordt door een glazengevel met een dominante blauwe kleur, heeft het complex de naam ‘De Blauwe Grift’ gekregen. Het ontwerp is van UN studio Van Berkel & Bos te Amsterdam.

Het appartementengebouw, dat in eigen beheer is ontwikkeld, omvat appartementen met een grote verscheidenheid in omvang, indeling en ligging. Zo variëren de woningen in grootte van 80 tot 200 m2, zijn er 11 sterk verschillende woningtypes ontwikkeld en zijn de appartementen verschillend gesitueerd ten opzichte van de zon. Vanaf de vierde verdieping zijn de woningen tweezijdig opgezet. Hierdoor kan de bewoner kiezen voor een woning aan de zon- of juist aan de schaduwzijde.

De 31 appartementen zijn gekocht door een belegger en worden verhuurd. De overige 32 appartementen zijn in de vrije verkoop gegaan. De ruwbouw van het 8 bouwlagen tellende appartementencomplex bestaat uit in het werk gestorte betonwanden en breedplaatvloeren.

Gemengd gebruik parkeergarage

De parkeergarage is in opdracht van Parkeerbedrijf Gemeente Utrecht opgebouwd uit een prefab skelet, dat bestaat uit kolommen en vloeren. De parkeergarage is opgedeeld in een prive- en een publiekgedeelte. De prive-parkeerplaatsen zijn bestemd voor de bewoners van de 63 appartementen de openbare parkeerplaatsen zijn voor bezoekers. De parkeergarage telt 4 lagen en 360 parkeerplaatsen en bevindt zich gedeeltelijk onder het appartementencomplex. Parkeerders kunnen de garage inrijden en verlaten via de onderdoorgang ter plaatse van het poortgebouw aan de Witte Vrouwensingel.

De bedrijfsruimte maakt, door gebruik van hetzelfde gevelmateriaal als de parkeergarage, deel uit van het geheel.

Losstaand poortgebouw ingepast in de omgeving

Voor het poortgebouw, bestaande uit bedrijfsruimten en 3 gelijkvormige woningen, is eveneens een glasgevel geplaatst. Om het poortgebouw goed tussen de bestaande bouw in te passen, is gekozen voor een witgrijze kleur.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman+? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman+ zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

 

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2