De Koppeling Amsterdam

Met het oog op de zeer beperkte afmetingen van het beschikbare terrein is ervoor gekozen om De Koppeling uit te breiden met 3 gebouwen van elk 3 bouwlagen. Samen hebben deze een bruto vloeroppervlakte van 4.050 m² . In de nieuwbouw zijn 2 groepen samengevoegd binnen 1 paviljoen. De verschillende ruimten liggen rondom een centrale gemeenschappelijke hal.

De gemeenschappelijke ruimten zijn gesitueerd in de plintzone en op de verdiepingen aan de voorkant van de nieuwbouw. Concreet betreft dit gebruiksruimten voor recreatie, behandeling en therapie, onderwijs, sport, recreatie, bezoek en staffuncties. In het bestaande gebouw zijn 8 woongroepen ondergebracht, terwijl de uitbreiding ruimte biedt aan 6 woongroepen.

De nieuwbouw kenmerkt zich ook door hoge duurzaamheidsambities. Deze manifesteren zich in een door wind aangedreven natuurlijk ventilatiesysteem, de toepassing van zonneboilers, uitgekiende zonwerking, een intensief groen dak, optimale daglichttoetreding en zeer hoge isolatiewaarden van gevels en daken. Ook zijn duurzame materialen toegepast met mogelijkheden tot hergebruik. Dit is nadrukkelijk zichtbaar in de architectuur van het gebouw. Het project is op 20 juli 2012 opgeleverd.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2