Ecoduct Hoog Buurlo A1

Met de aanleg van negen ecoducten wordt een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontsnippering van natuurgebieden in Nederland. Geïsoleerde dierenpopulaties zijn in de gelegenheid hun voortplantings- en voedselgebied te vergroten, de populatie wordt versterkt en hun voortbestaan vergroot.

Door infrastructuur, zoals provinciale, spoor- en rijkswegen, zijn natuurgebieden van elkaar gescheiden en worden dieren in hun leefomgeving beperkt. De negen ecoducten worden gerealiseerd in het kader van het Meerjarenprogramma Ontsnippering, een initiatief van de ministeries van V&W, VROM en LNV.

De negen ecoducten zijn in één contract gebundeld en op de markt gezet. Het project is aanbesteed volgens het design & construct principe (D&C). Dit houdt in dat Combinatie H2Eco (Mobilis /Hegeman Beton- & Industriebouw B.V.) verantwoordelijk is voor zowel ontwerp als uitvoering.

Negen ecoducten gerealiseerd

In 2010 zijn de bouwwerkzaamheden voor een vijftal ecoducten opgestart, dit betreft de ecoducten:

De realisatie van de overige vier ecoducten  zijn in 2011 en 2012 opgestart. Dit betreft de ecoducten:

Hegeman+ is wild van Ecoducten

Naast het ecoduct Hoog Buurlo is Hegeman+ betrokken geweest bij de realisatie van meerdere ecoducten. Dit zijn onder andere de ecoducten:

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Hegeman+, onze projecten of de ecoducten? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina, of kijk verder op onze projectenpagina.

 

Meer weten? Neem contact op!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2