Ecoduct Leusderheide

De opdracht betreft een Design & Construct contract, waarvoor een aanbieding is ingediend door 3 aannemers. Hierbij is de aannemer dus verantwoordelijke voor de uitvoering, maar ook voor het ontwerp.

Ecoduct onder architectuur

Het bijzondere aan dit contract is dat de aanneemsom door de opdrachtgever was vastgesteld op een plafondbedrag. Alle partijen moesten een meest economische en optimale aanbieding doen met dezelfde aanneemsom, waarna door een team van onafhankelijke deskundigen de ontwerpen zijn beoordeeld op een aantal aspecten, die vooraf waren bepaald. In feite is dus door de opdrachtgever de vraag gesteld: ‘Wat kan de aannemer leveren voor het plafondbedrag?’.

Het is een multidisciplinair project. Naast de uitvoering van het betonwerk, moet ook landschapsarchitectuur en ecologie betrokken worden bij het ontwerp.

Architectuur was een belangrijk onderdeel. Opvallend aan het ontwerp van Hegeman zijn de gebogen betonnen rondelementen met een structuur. Voor de ontwerpwerkzaamheden is Wittenveen + Bos uit Deventer ingeschakeld. De bouwtijd van het ecoduct duurde een jaar.

Hegeman+ is wild van Ecoducten

Naast het ecoduct Leusderheide is Hegeman+ betrokken geweest bij de realisatie van meerdere ecoducten. Dit zijn onder andere de ecoducten Hoog Buurlo over de A1 bij Apeldoorn, Middagten over de A348 bij De Steeg, Spoor-ecoduct Op Hees bij Den Dolder, Tolhuis over de A50 bij Heerde, Zwaluwenberg over de A27 bij Hilversum, Sterrenberg over de A28 bij Huis ter Heide, Twilhaar over de N35 bij Nijverdal, Oud Reemst over de N310 bij Otterlo, de Borkeld bij Rijssen, Hulshorst over de A28 bij Nunspeet, Dwingelderveld over de A28 bij Spier, Jac. P. Thijsse over de A12 bij Wolfheze en tot slot het ecoduct Weerterbergen over de A2 bij Weert.

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Hegeman+, onze projecten of de andere ecoducten? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina, of kijk verder op onze projectenpagina.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2