Gezondheidscentrum Smilde

Het complex is in bouwteam ontwikkeld in samenwerking met Woningbouwvereniging Woonservice in Westerbork en Klein architecten uit Groningen. De oplevering heeft in oktober 2009 plaatsgevonden.

In de kelder is een berging, een parkeergelegenheid en een fysio-oefenzaal met bijbehorende voorzieningen gemaakt. Op de begane grond is het gezondheidscentrum gerealiseerd, waar een thuiszorgorganisatie, een apotheek, huisartsen, fysiotherapeuten en een tandarts zijn gehuisvest. Het hele gebouw is als het ware 80 cm opgetild, waardoor de begane grondvloer ruim boven de bestrating is komen te liggen. Op de 1e en 2e verdieping zijn de appartementen gerealiseerd.

Het pand heeft een bijzondere uitstraling, onder andere doordat de randen van de overkragende gevels bekleed zijn met zink. Achter deze vliesgevels van kunststof puien zijn de huurappartementen gerealiseerd die allemaal aansluiten op het atrium dat een zeer open en transparant karakter heeft.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman+? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman+ zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2