Herinrichting Kersenbaan Amersfoort – oud

Plan van aanpak

Naast de prijs is ook het Plan van Aanpak beoordeeld ten aanzien van organisatie en personeel, communicatie en coördinatie van het werk, duurzaamheid, planning en fasering.

Geschiedenis van de spoorlijn

De spoorlijn tussen de Betuwe en Amersfoort is in 1886 aangelegd. In het verleden bestond deze verbinding uit een dubbele spoorlijn voor het fruittransport tussen Amersfoort en de Betuwe (Kesteren). Over deze spoorlijn werden onder andere kersen vervoerd. Tegenwoordig is er nog 1 spoorlijn over die bekend staat als de PON-lijn.

Het project Kersenbaan Amersfoort

In het project is een tunnel met een lengte van circa 300 meter aangelegd onder een nieuw te bouwen rotonde. De rotonde kruist de PON lijn 2 keer op maaiveldniveau. De toeritten naar de tunnel zijn nieuw aangelegd. In totaal gaat het hier om circa 1,5 km asfaltweg voorzien van circa 1,5 km geluidsscherm. Het projectgebied ligt in het stedelijk gebied van Amersfoort, in een bestaande, bebouwde omgeving, waardoor er gewerkt is in een krappe ruimte.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2