ICB Amersfoort

Moderne voertuigenstalling voor Incidentenbestrijding (ICB) in Amersfoort

Voor opdrachtgever Prorail hebben we een nieuw project succesvol afgerond: de realisatie van een moderne voertuigenstalling voor Incidentenbestrijding (ICB) in Amersfoort.
Deze duurzame voertuigenstalling bevindt zich aan de zuidzijde van het station, naast de Prorail verkeersleidingspost.

Het gebouw is speciaal ontworpen om alle voertuigen die worden ingezet bij calamiteiten aan en rond het spoor te onderhouden, te repareren en oefeningen te faciliteren.
Opvallend is de constructie van het gebouw, grotendeels vervaardigd uit kruislings verlijmd hout (CLT-hout). Dit duurzame materiaal wordt gebruikt voor kolommen, liggers, vloeren en binnenspouwbladen. Binnen het gebouw is een inspectieput aangebracht voor voertuigonderhoud, waarover het spoor van binnen naar buiten loopt.

Positieve bijdrage aan duurzaamheid

De gevel is voorzien van bamboe latten en wordt verfraaid met grote overheaddeuren en houten/aluminium vliesgevels. Het dak is deels bedekt met PV-panelen, terwijl het andere deel is omgevormd tot een groen dak. Het omliggende terrein wordt volledig heringericht met bomen en beplanting en hergebruikte verhardingsmaterialen.
Wat dit project bijzonder maakt, zijn de duurzame kenmerken zoals het ‘groene’ uiterlijk met bamboe gevelbekleding en het gebruik van houten gelamineerde kolommen en liggers. Het gebouw is ontworpen met het oog op energieneutraal gebruik en circulariteit, waarmee het een positieve bijdrage levert aan duurzaamheid.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2