Leidingentunnel A4 Beneluxplein Rotterdam

De Buisleidingenstraat is een tracé tussen industriële complexen in Rotterdam, Moerdijk, Vlissingen en Antwerpen waarin transportleidingen voor vloeistoffen en gassen zijn opgenomen.

Het ontwerp van de tunnel is vervaardigd door Raadgevend Ingenieursbureau Lievense B.V., dat in de uitvoeringsfase als bouwdirectie heeft opgetreden. De voorbereidende werkzaamheden uit de bouwteamovereenkomst hebben in februari 2008 geleid tot de opdracht voor het realiseren van deze tunnel. De uitvoering heeft plaatsgevonden tussen juli 2008 en juli 2009.

De leidingentunnel rijksweg A4 bij het knooppunt Beneluxplein heeft een totale lengte van 350 meter met een afmeting van ca. 4,8 x 3,5 meter en kruist drie rijbanen. Ter plaatse van deze rijbanen is de tunnel uitgevoerd als trektunnel. Hierbij worden de drie tunnelmoten (met lengten van resp. 42,5 meter, 60 meter en 65 meter) naast de rijbaan op een stelvloer voorgebouwd. Later zijn deze tunnelmoten onder de rijksweg doorgetrokken met een snelheid van ongeveer een halve meter per uur.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman+? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman+ zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2