Liften en overkappingen station Baarn

Daarna zijn de nieuwe toegangen gerealiseerd. De betonnen ondergrondse toegangen zijn aangepast, zodat de perrons via liften bereikbaar zijn. Hiertoe zijn de perronoverkappingen verlengd en zijn de perrons voorzien van liften. De elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden behoorden ook tot de opdracht, evenals de leverantie en het aanbrengen van de drie nieuwe liften.

Een belangrijke eis van de opdrachtgever was dat het treinverkeer onbeperkt doorgang kon vinden. De meest ingrijpende werkzaamheden zijn tijdens diverse buitendienststellingen gerealiseerd. De veilige bereikbaarheid van de bestaande perrons door de reizigers was tevens een belangrijk aandachtspunt bij dit project.

Het complete project is in mei 2009 opgeleverd. Op 26 september 2009 vond de feestelijke opening van het totale vernieuwde stationsplein en perrontoegang door de Gemeente Baarn, ProRail en NS plaats.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman+? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman+ zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2