Spooronderdoorgangen en fietsbruggen Maarsbergen

Wij werken met  opdrachtgever ProRail en onze bouwpartners aanstaande jaren aan een mooie civiele uitdaging in midden Nederland. In Maarsbergen zullen twee onderdoorgangen gerealiseerd worden die het verkeer veilig onder het spoor door leiden. Eén spooronderdoorgang is bestemd voor doorgaand autoverkeer en één voor fietsers en voetgangers.
De spooronderdoorgangen zorgen straks voor een betere doorstroming van het verkeer, dat nu vaak al op de snelweg voor een gesloten overweg staat te wachten.
Daarnaast zorgen ze voor een veiligere verkeerssituatie en een autoluw dorpshart in Maasbergen. Naar verwachting worden beide onderdoorgangen in 2026 in gebruik genomen.
Uiteindelijk zorgt de nieuwe situatie voor een veiligere verkeerssituatie, een betere doorstroming en een verbeterde leefbaarheid in Maarsbergen.

 

Veilig verkeer door de onderdoorgang

Bekijk hieronder de sfeerimpressies van de spooronderdoorgangen en de toekomstige omgeving – beelden @Architectenlab

Duurzame bouwplaats

Op zichtlocatie vanaf de autosnelweg is op  de carpoolplaats aan de Engweg 1 tegenover het La Place Restaurant in Maarsbergen onze ketenpark ingericht.
Ons duurzame ketenpark van 18 bouwketen huisvest de bouwteams van Hegeman Bouw en Infra en de vele samenwerkingspartners die werken aan dit omvangrijke project. 

uitleg duurzaam ketenpark….. 

Grote plannen in Maarsbergen

De komende jaren gaan er meer treinen rijden op het traject tussen Utrecht en Arnhem. Daarom spraken ProRail, provincie Utrecht, gemeenten en het Rijk al in 1999 af dat bij Bunnik, Driebergen-Zeist en Maarsbergen de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid verbeterd moest worden. In Bunnik en Driebergen-Zeist zijn inmiddels nieuwe stations en onderdoorgangen gerealiseerd. In Maarsbergen gaan we nu ook aan de slag. En dat is hard nodig, want de drukke overweg zorgt nu vaak voor files van en naar het dorp.

In Maarsbergen zullen maar liefst twee onderdoorgangen gerealiseerd worden die het verkeer veilig onder het spoor door leiden. De N226 verplaatst zich naar het westen. Daar wordt het snelverkeer door een eigen spooronderdoorgang geleid die aansluit op een nieuwe rotonde. Er komen drie nieuwe fietsbruggen voor doorgaand langzaam verkeer (fietsers en voetgangers). De huidige gelijkvloerse spoorwegovergang verdwijnt, en op die plek komt een onderdoorgang voor langzaam verkeer.

Wij zorgen samen met ProRail voor de realisatie van het project. De voorlopige bouwfasering en planning zijn inmiddels bekend. Vanaf begin 2024 zal gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden. Vanaf maart 2024 zullen de daadwerkelijke werkzaamheden starten. Beide onderdoorgangen zullen naar verwachting in 2027 in gebruik worden genomen.

bekijk op de site van ProRail de actuele informatie met impressies en uitleg over het project via deze link .

 

Omvangrijk plan om verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid verhogen

 

 

Klik op de afbeeldingen hieronder om de visualisaties van de onderdoorgangen in groot formaat te bekijken

 

Veilig, leefbaar en groen

De spooronderdoorgangen zorgen straks voor een betere doorstroming van het verkeer. Dat staat nu vaak op de snelweg voor een gesloten overweg te wachten. Omdat snel en langzaam verkeer straks ieder hun eigen onderdoorgang en route naar het dorp hebben, wordt de situatie ook een stuk veiliger. Ten slotte verbetert de leefbaarheid van het dorp. Er is in de nieuwe plannen veel aandacht voor het behoud van het groene karakter van het dorp. Ook rijdt er straks minder snelverkeer door de kern.

Ontwikkelingen Maarsbergen te volgen op Bouwapp

Alle ontwikkelingen omtrent dit infra project is te volgen op de Bouwapp via de volgende link .
Vragen over dit project? Via deze app kunt u ons een bericht sturen. Mailen kan ook: maarsbergen@hegeman.com.

Volg alle ontwikkelingen op de bouwapp

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2