Efficiënte bouwvorm en repetitie
We hebben een gebouw ontworpen die een zeer efficiënte vorm en afmetingen heeft met veel repetitie.
Hierdoor hebben we aanzienlijk minder m2 vloeroppervlak nodig wat ten goede komt aan zowel de bouwkosten als de exploitatiekosten.
Door de lichtgewicht houtenconstructie en het toepassen van sprinkler is het een zeer flexibel casco, geschikt voor veranderende toekomstige behoeften. De optimale schil en energiezuinige installatieconcept resulteert in een bijna energieneutraal gebouw.
Meer ruimte voor groen en water
Het gebouw heeft een kleinere voetprint dan het huidige gebouw, waardoor er meer ruimte ontstaat voor groen en water.
In het landschapsontwerp is deze ruimte benut om een natuurinclusief en klimaat-adaptief landschap te creëren die een toekomstbestendige plek biedt voor de (toekomstige) aanwezige flora en fauna veel inheemse planten.
Materialisatie
Voor de materialisatie is eerst gekeken naar wat het huidige gebouw te bieden heeft aan materiaal. Zo wordt de plint van het gebouw gemaakt van brokstukken van de bestaande bakstenengevel in schanskorven en wordt het beton van het huidige casco verwerkt tot de begane grondvloer en fundering van de nieuwbouw. Ook gaan we een deel van het glas hergebruiken. Naast hergebruik zijn zoveel mogelijk bio-based materialen toegepast, zoals een bamboe gevelafwerking.