MFA Pittelo Assen

De wijkbewoners komen er voor een kop koffie, om te sporten, met elkaar te biljarten of om een cursus te volgen. Bij binnenkomst kan de bezoeker vanuit een centraal ontmoetingsplein links naar de kantoren, de peuterspeelzaal en de gymnastiekzaal en rechts naar de beide basisscholen. Beide bouwvolumes worden gescheiden door een gemeenschappelijk paviljoen, dat centraal in het gebouw ligt. Het paviljoen is voor multifunctioneel gebruik ingevuld en heeft een keuken, een uitgiftebuffet en een vergaderruimte. Aan de achterzijde heeft het paviljoen een brede trap die ook fungeert als theateropstelling. Op de eerste etage zijn diverse functionele ruimtes voor de wijk ondergebracht. Het MFA Pittelo huisvest de 2 basisscholen CBS De Lichtbaak en OBS Driemaster, Stichting Peuterspeelzaalwerk Assen, BSO Pinokkio, Kinderdagverblijf Pinokkio en Stichting Sociaal Cultureel Werk ‘De Boerderij’. Daarnaast zijn er een gymzaal, wijkcentrum en bibliotheek/mediatheek aanwezig.

MFA Pittelo is het meest energiezuinige gebouw van de gemeente Assen. Er zijn veel innovatieve installaties toegepast. Zo is er gebruik gemaakt van warmte/koude opslag (WKO installatie) waardoor het gebouw zowel energiezuinig verwarmd als (in de zomer) gekoeld wordt. Door de toepassing van aluminium lamellen is zonnewarmte in de zomermaanden goed te weren. In de scholen is er volop ventilatie zonder dat dit tocht of geluidshinder veroorzaakt. Ook is in de scholen actief licht toegepast. Hierdoor kan men het lichtniveau aanpassen aan de taken van de leerlingen.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2