N46 Beijum Noord / Groningerweg

De werkzaamheden bestonden uit het bouwen van het viaduct Het Witte Lam, het aanpassen van de brug Beijumerweg, realiseren van de nieuwe tunnel Beijumerweg, aanpassen van de bestaande viaducten Noorderhogebrug en Amkemaheerd en de fietstunnel Beijumerweg inclusief de benodigde betonreparaties.

Viaduct Het Witte Lam

Viaduct Het Witte Lam bestaat uit een in het werk gestort landhoofd gefundeerd op een combinatiewand met een dek van prefab liggers.

Tunnel / brug Beijumerweg

De tunnel en brug Beijumerweg zijn gefundeerd op prefab beton palen. De tunnel is in zijn geheel in het werk gestort. De brug bestaat uit in het werk gestorte landschapshoofden en kolommen die op de tunnel zijn gesitueerd, het dek bestaat uit prefab liggers.

Om de bestaande brug te kunnen aanpassen aan de nieuwe plannen zijn het bestaande landhoofd en 1 stramien van de brug gesloopt.

Minimale verkeershinder

Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het werk in meerdere fases uitgevoerd.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman+? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman+ zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2