Natuurbrug Weertenbergen

Kruising van snelweg en spoorlijn

Het gaat hier om een design & construct-opdracht van ProRail in samenwerking met RWS. Het ecoduct van 2 kunstwerken kruist de snelweg A2 en de spoorlijn Eindhoven – Weert vlakbij Weert, net over de Limburgse grens. Het snelwegecoduct bestaat uit 4 overspanningen van circa 20 meter (2 over de parallelwegen en 2 over de 3-baans snelweg) en een breedte van 40 meter.  Het spoorecoduct heeft een overspanning van circa 24 meter en een breedte van 40 meter.

Omleg wegen en aanpassing viaduct

Na de bouw van de kunstwerken moet er een aantal parallelwegen omgelegd worden, een bestaand viaduct worden aangepast en het ecoduct en de aanloopzones ecologisch worden ingericht. Kenmerkend voor beide ecoducten zijn de schuin voorover staande wanden langs de snelweg en het spoor,  waarop het ecoduct is gefundeerd (landhoofd). De uitvoering is 2013 gestart (in april een 48-urige buitendienststelling) en een totale afsluiting van de A2 in juli voor de montage van de liggers.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2