Nieuwbouw Sportgebouw Zeeburgereiland te Amsterdam

Onderstaande plaatjes geven een mooi beeld van het project: “Nieuwbouw Sportgebouw Zeeburgereiland” te Amsterdam.

Diverse sportverenigingen en de twee naastgelegen scholen hebben het sportgebouw in gebruik genomen. Het sportgebouw bestaat uit een opdeelbare sporthal op de 2e verdieping en een kleinere gymzaal op de begane grond, waar ook geturnd kan worden. In het gebouw zijn ook de kleedkamers, de berging, de kantine en de twee naastgelegen multi-velden ondergebracht. De kantine wordt overdag door een BSO gebruikt.

De entree en de kantine in de plint van het gebouw zijn aan de voorzijde volledig transparant vormgegeven. De gymzaal op de begane grond is ook voor een deel transparant vormgegeven, hierdoor is het gebouw uitnodigend en gaat het een relatie aan met de omgeving. Op de eerste verdieping bevinden zich het kantoor, een flexibel te gebruiken dojo-/dans-/fitnessruimte, de kleedruimtes van de buitensport en de kleedkamers van de hoger gelegen sporthal.
De sporthal ligt een verdieping hoger en kraagt aan de zijde van de sportvelden 6 meter en aan de zijde van de silo’s 1,5 meter uit. Het stapelen van functies, zoals de verschillende zaaltypes, is in de gevel duidelijk zichtbaar. Daarbij zijn op strategische plekken openingen in de gevel gemaakt.

Meer weten? Neem contact op!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2