Onderdoorgang Diemen

Na jaren voorbereiding en drie jaar bouwen realiseerde de combinatie Mobilis- Hegeman Bouw en Infra. in opdracht van  ProRail en Gemeente Diemen de nieuwe spooronderdoorgang Ouddiemerlaan in Diemen. Afgelopen juni was de officiële opening van de onderdoorgang. Inmiddels zijn vrijwel alle bouwactiviteiten afgerond en gaan we het project binnenkort opleveren.

 ‘Veilig verbouwen terwijl de verkeersmobiliteit door kan gaan en de de perrons en open blijven’

Goede en duidelijke communicatie

Door een goede en duidelijke communicatie met de (onder)aannemers, leveranciers, ProRail en gemeente Diemen is er fijn samengewerkt aan deze technisch geweldige klus. Tijdens de uitvoering van het project was het voor de gebruikers van het spoor continu mogelijk op een eenvoudige, veilige en met beperkte hoeveelheid extra meters de perrons te bereiken. Veiligheid staat hoog in het vaandel en we zijn dan ook trots dat het project met minimale veiligheidsincidenten is verlopen. We klaarden de klus binnen de planning en met een hoog kwaliteitsniveau.

Onderdeel LVO

De onderdoorgang in Diemen is onderdeel van het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). Het LVO bevordert de doorstroom op overwegen en maakt ze nog veiliger.

 

“Onderdoorgang Diemen een project waar onze civiele en bouwkundige disciplines prachtig samenkomen, alsmede onze competenties betreffende het werken in een complexe reizigersomgeving met logistieke uitdagingen. We kijken uit naar de samenwerking met een vertrouwde opdrachtgever op een prachtig project!”

Bouwcombinatie met Mobilis TBI

De combinatie Mobilis-Hegeman Bouw & Infra B.V. realiseerde het project in opdracht van ProRail en de gemeente Diemen in samenwerking met onze gewaardeerde onderaannemers en leveranciers. Het project omvatte de aanleg van een tijdelijke wegomlegging, een tijdelijke parkeerplaats, met een tijdelijke spoorwegovergang, de realisatie van de onderdoorgang inclusief trappen en liftbehuizing, de bouw van twee fiets- en voetgangersbruggen en de inrichting van perrons en stationsgebied. Met de komst van de onderdoorgang behoren de gevaarlijke situaties op en rond de overweg en het verkeersoponthoud tot het verleden.

 

Foto impressie gemaakt door Concrete Bouwfotografie

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2