Onderdoorgang Elst

In augustus 2019 is door ProRail en de Gemeente Overbetuwe aan de combinatie Mobilis en Hegeman Bouw & Infra de opdracht verstrekt voor de aanleg van de nieuwe onderdoorgang in Elst.

De bestaande overweg is vervangen door een ongelijkvloerse kruising, waarbij de Rijksweg Noord onderlangs het spoor kruist. De onderdoorgang biedt ruimte voor alle verkeer met vrij liggende fietspaden aan weerszijden van de weg. De positionering van het spoor wijzigt niet, afgezien van het opheffen van de overweg. De woningen aan de parallelweg zijn door middel van een nieuwe verbinding (genaamd Heuveltje) toegankelijk gemaakt. De spoorbaan is voorzien van geluidsschermen. De oplossing is goed ingepast in de omgeving waarbij de bestaande functies zoveel mogelijk zijn behouden.

Op 1 november 2021 is de onderdoorgang officieel geopend en kan het verkeer gebruik maken van de vernieuwde Rijksweg Noord. Samen met al onze onderaannemers hebben we Nederland weer een stukje veiliger kunnen maken en is het drukke spoortraject Arnhem-Nijmegen volledig overwegvrij geworden.

Wist je dat…
– Voor de onderdoorgang in totaal 5000 kuub beton is gebruikt?
– De wanden van het verhoogde fietspad voorzien zijn van een houtmotief?
– Er voor de funderingsconstructie maar liefst 234 palen zijn aangebracht?

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2