Onderdoorgang en spooraanpassing Heerhugowaard

Doorstroming Spoorwegovergang Zuidtangent 

De komende jaren worden aanpassingen gedaan aan het spoor en omliggend wegenwerk in Heerhugowaard door de bouwcombinatie Mobilis – Hegeman. Zo maakt de spoorwegovergang in de Zuidtangent plaats voor een spooronderdoorgang en wordt het lokale wegennet aangepast. Hiermee verbetert de doorstroming op de weg én het spoor en wordt er meer ruimte gemaakt voor meer treinverkeer.

 

Veilig verkeer door de onderdoorgang

 

In opdracht van ProRail bouwt de combinatie Mobilis – Hegeman op de plek waar de Zuidtangent in Heerhugowaard het spoor kruist een spooronderdoorgang. Nu ligt hier nog een spoorwegovergang. Doordat het treinverkeer drukker wordt moeten weggebruikers steeds vaker en langer wachten. De onderdoorgang maakt hier een eind aan. Direct naast het spoor bouwen we een weg zodat verkeer wat nu nog de Zuidtangent moet kruisen dat ook ongelijkvloers kan. Met dit project zorgen we voor meer veiligheid op de weg én op het spoor. Tijdens de bouw is de Zuidtangent afgesloten voor alle verkeer. De gemeente geeft omleidingsroutes aan.

 

Beelden zijn gemaakt door Architectenbureau IPV Delft

Overlast beperkt

Om de overlast  zoveel mogelijk te beperken, bouwen we het tunneldek waar de sporen op komen te liggen naast het spoor. We rijden deze in één keer op zijn plaats. Zo hoeft het treinverkeer niet langer dan nodig stilgelegd te worden. Nadat het tunneldek geplaatst is en het spoor daarop aangelegd, werken we nog tot medio 2026 aan de onderdoorgang en de omgeving.

 

Maximaal presteren op uitdagende projecten, daar staan wij voor!

 

Tunnelalliantie

De TunnelAlliantie is een ketensamenwerking tussen initiatiefnemers (zoals gemeentes en provincies), ProRail en specifiek erkende aannemers voor het realiseren van spooronderdoorgangen. Dit soort projecten kennen vaak een externe financierde partij. Meestal zijn dit gemeentes en provincies.

De werkwijze van de TunnelAlliantie is op hen afgestemd om zo meer kwaliteit en een hogere betrouwbaarheid te krijgen. De afgelopen jaren leidde dit tot minder faalkosten, efficiënter werken en daarmee lagere kosten.

 

 

Veiliger fiets-, auto- en treinverkeer

De nieuw te bouwen spooronderdoorgang en de aanpassingen aan de Zuidtangent heffen een barrière op in Dijk en Waard en maken het wandel-, fiets-, auto- en treinverkeer veiliger. De stationsomgeving van Dijk en Waard staat aan het begin van een transformatie naar een nieuwe woonwijk en OV-knooppunt. De spooronderdoorgang en infra-aanpassingen zijn een onmisbare schakel in deze ontwikkeling. Hiermee werken we samen aan betere doorstroming voor alle (duurzame) mobiliteiten en een aantrekkelijke omgeving voor iedereen.

Ons bouwteam werkt aan uw dynamisch bouwproject, terwijl ‘de winkel ‘ open blijft

 

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2