Onderdoorgang Locomotiefstraat

In Utrecht bouwen wij voor ProRail een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor tussen de Locomotiefstraat en de 2e Daalsedijk. De tunnel is belangrijk voor de fietsroute tussen de buurten Cartesisusdriehoek en Wisselspoor, waar de komende jaren duizenden woningen worden gebouwd. Daarnaast wordt de bereikbaarheid van het Werkspoorkwartier, de Amsterdamsestraatweg en het centrum van Utrecht verbeterd.

Na maanden van voorbereiding en het voorbouwen van de tunnel elementen vond  zondag 2 mei een hoogtepunt van dit project plaats. Tijdens een 76-urige buitendienststelling werden de twee voorgebouwde tunnel elementen in de spoordijk op de definitieve positie gereden. Voortaan rijden de treinen tussen Utrecht en Breukelen over de spoormoten van de onderdoorgang Locomotiefstraat. De komende periode zullen we bezig zijn met het storten van de toeritten, waarna de bouwkundige afbouw plaatsvindt. De onderdoorgang zal eind 2021 worden opgeleverd.

Een uitdagend civiel project met veel verschillende disciplines, waarbij veel onderlinge afstemming plaatsvindt met de betrokken partijen.

Projectleider Frans Bazuin vat het mooi samen: “Een uitdagend project waar we onze expertise met betrekking tot het bouwen van onderdoorgangen kunnen toepassen”.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2