Onderdoorgang Valleikanaal A28 Amersfoort / Leusden

Het provinciebestuur wil in het open gebied tussen Amersfoort en Leusden een regionale recreatieve voorziening combineren met ruimte voor waterberging en versterking van de natuur.

Om de fietsverbinding te realiseren heeft Provincie Utrecht besloten om de benodigde werkzaamheden door middel van een engineering & construct-overeenkomst aan te besteden. Een belangrijke eis daarbij was dat het drukke verkeer op rijksweg A28 en de fietsers die gebruik maken van de parallelweg niet gehinderd zouden worden.

Dit heeft geresulteerd in een tunnelconstructie evenwijdig aan het Valleikanaal onder de rijksweg A28, tussen de gemeente Leusden en Amersfoort.

De tunnel heeft een lengte van ongeveer 200 meter. Het dichte tunnelgedeelte van 50 meter is als trektunnel aangebracht onder de rijksweg A28. Door toepassing van deze methode heeft het verkeer op de A28 en de parallelweg ongehinderd door kunnen blijven rijden. Dit werk is uitgevoerd in combinatie met de firma Dubbink uit Vriezenveen.

Meer weten over onze betonbouw werken?

Bekijk hier overige projecten of neem contact met ons op!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2