Onderdoorgang Wendelgoor Almelo

Hegeman Beton- & Industriebouw heeft de onderdoorgang uitgevoerd in opdracht van Prorail regio Noordoost. Het project is als design & construct-contract conform UAV-GC 2005 gerealiseerd.

De onderdoorgang voor langzaam en snel verkeer is volledig geprefabriceerd op het werkterrein naast de bestaande dubbelsporige en geëlektrificeerde spoorlijn.

Trektunneltechniek toegepast.

Met behulp van trektunneltechniek is de gehele constructie, tijdens een korte buitendienststelling van het treinverkeer, onder het spoor getrokken. De trektunneltechniek heeft als voordeel dat het bovenliggende spoor/ballastbed en dergelijke niet verwijderd hoeft te worden. Met een snijraam van staal aan de voorzijde van de betonconstructie werd het talud verwijderd, om plaats te maken voor het tunnellichaam. De grond van het talud viel door het raster in de tunnelbak en kon vanuit daar gemakkelijk worden afgevoerd.

Na de plaatsing van de hoofdmoot van de tunnel zijn de toeritten gerealiseerd.

Soortgelijke projecten in de buurt.

Hegeman Beton & Industriebouw heeft in de spoorverbinding tussen Almelo en Zwolle meerdere onderdoorgangen gerealiseerd. In de spoorverbinding tussen de dorpen Raalte en Wierden zijn in totaal 8 vergelijkbare ondergangen gerealiseerd. Kijk hier voor meer informatie over deze projecten.

De N36 is verbonden met de verlengde A35, waaraan Hegeman Beton- & Industriebouw ook een bijdrage heeft geleverd. Kijk hier voor meer informatie over dit project.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2