Renovatie Decoratelier Amsterdam

Decoratelier Amsterdam

In het atelier worden decors gemaakt voor De Nederlandse Opera, Nationaal Ballet en diverse internationale voorstellingen. In de renovatie is ook de bouw van een toneeltoren opgenomen. De toneeltoren is circa 20 meter hoog en identiek aan de toneeltoren in de Stopera in Amsterdam, de thuisbasis van de Nederlandse Opera. Dankzij de duplicaat toneeltoren op het atelier kunnen de decors helemaal worden afgebouwd en getest in het atelier. Hiervoor hoeft het Muziektheater dan niet benut te worden, wat kosten bespaart en meer ruimte geeft voor het geven van voorstellingen.

Renovatiewerkzaamheden

De renovatiewerkzaamheden bestonden onder andere uit het inpandig bouwen van de toneeltoren, bekleed met dak- en gevelbeplating. Ook werd inpandig een tussenverdieping gebouwd voor extra kantoorruimten, vernieuwden wij de complete dakbedekking met rwa luiken en isoleerden wij de gevels en daken. Verder brachten wij nieuwe vliesgevels aan en werden in gevelopeningen overheaddeuren aangebracht. De uitbreidingen werden voorzien van nieuwe E- en W- installaties en overige installaties werden aangepast.

Deelprocessen voor minimale hinder

De renovatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd in 4 aansluitende fasen. Deze fasering is gebaseerd op het doorlopende productieproces in het Decoratelier: deze mocht geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden kon men ongestoord doorgaan met het bouwen van decors. Na afronding van elke fase vond er een deeloplevering plaats. Dit deel werd overgedragen aan de opdrachtgever, die het vervolgens inrichtte en in gebruik nam.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2