Renovatie en uitbreiding verpleeghuis Houttuinen Haarlem

De renovatie en uitbreiding waren noodzakelijk om tegemoet te komen aan de veranderende en groeiende vraag naar zorg. Het gebouw van opdrachtgever Zorgbalans is in verschillende fasen klaargemaakt voor een nieuwe wijze van verzorging en verpleging, waarbij cliënten meer uitgedaagd worden om actief te blijven.

De renovatie van het gebouw uit 1998 bestond onder andere uit het herindelen en herinrichten van wooneenheden, het aanbrengen van nieuwe algemene ruimten zoals een grand café, een bioscoop, een fitnessruimte, een snoezelruimte en een professionele keuken. Na de verbouwing telt de Houttuinen 9 groepswoningen verdeeld over 2 verdiepingen. Per woning zijn er 10 bewoners, waarbij iedereen een eigen kamer heeft. De vernieuwde huiskamers met serre liggen rond de binnentuin, met toegang tot de tuin, of op de verdieping tot een terras.

In de eerste fase is De Houttuinen uitgebreid met 30 nieuwe kamers. Hiervoor zijn de open ruimten onder de overkragingen van de westelijke en oostelijke vleugel (de A- en D-vleugel) bij het woongedeelte getrokken. Het nieuwe woongedeelte is onderheid met stalen buispalen, op de fundering zijn betonvloeren gelegd en tussen de bestaande kolommen zijn binnenwanden opgetrokken. De buitengevel bestaat uit een gevelisolatiesysteem, conform de bestaande buitengevels.

Door de uitbreiding konden de bewoners intern gaan verhuizen en de bestaande woongedeelten gefaseerd worden gerenoveerd. Deze woongedeelten kregen een geheel nieuwe indeling. Hiervoor moesten onder meer bestaande dragende muren worden gesloopt en brachten we constructieve aanpassingen aan in de vorm van staalconstructies.

Verder zijn installatietechnische aanpassingen gerealiseerd, zoals het aanpassen van de luchtbehandelingsinstallatie en de elektrotechnische installatie. Ook is het hele zorgoproepsysteem vernieuwd. Naast de woonafdelingen zijn ook de kantoorvleugels vernieuwd.

Meer weten? Neem contact op!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2