Renovatie Gerechtsgebouw Utrecht

‘Renovatie Gerechtsgebouw Utrecht’ is nu typisch zo’n project waar ons onderscheidend vermogen naar voren komt, het verbouwen terwijl de gebruikers gewoon door moeten kunnen gaan met hun werkzaamheden. Tijdens de gehele bouwperiode werd in een beveiligde zone gewerkt. De verbouwing werd uitgevoerd in negen fases waarbij de dagelijkse rechtspraak gedurende de gehele bouwperiode ongehinderd doorgang moest vinden. In de tenderfase hebben wij reeds nagedacht over bijvoorbeeld logistieke slimmigheden. Zo hebben we het materiaal langs de gevel op de betreffende verdiepingen ingehesen, zodat de aanvoer niet via de in gebruik zijnde delen van het gebouw verliep.

Het betrof een UAV GC-project, waarbij we op basis van een eisenlijst samen met AG NOVA Architecten het ontwerp hebben gemaakt. Het project bestond uit het moderniseren en verduurzamen van 17 verdiepingen met circulariteit als belangrijk aspect. Zo hebben wij alle binnenwanden, tapijttegels en isolatiemateriaal hergebruikt. De Foekens Groep was onze partner voor het sloopwerk en Pura Vloerenspecialist voor het aanbrengen van de nieuwe tapijttegels en PVC-vloer. Top Totaalafbouw heeft alle systeemprofielen aangepast en zo’n 6.500 m2 cradle-to-cradel gecertificeerde plafondplaten aangebracht.

Onze partner, De Groot Installatiegroep, heeft op de kantoordelen alle elektrische bedrading vernieuwd en oude verlichting vervangen door energiezuinige ledverlichting. Tevens is het klimaatbeheerssysteem voor het verwarmen, koelen en ventileren, in het kader van duurzaamheid volledig gereviseerd.

Aan de buitenzijde van het gebouw hebben we de zonwering vernieuwd en alle dakbedekking vervangen door nieuwe dakbedekking en een extra laag dakisolatie met een hogere isolatiewaarde.

Projectleider Albert den Ouden vertelt in de Industriebouw over dit project: “Het is mede door de inzet van onze bouwpartners en de flexibiliteit van alle gebruikers allemaal vlotjes verlopen. Dit complex is nu weer helemaal up-to-date en kan er weer jaren tegen”.

Meer lezen over dit project? Een uitgebreid artikel vind je in de Industriebouw: Industriebouw | Renovatie Gerechtsgebouw te Utrecht

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2