Renovatie Landstede Zwolle

In 2011 is een ingrijpende klus voltooid aan de vestiging van Landstede aan Rechterland op het bedrijventerrein De Vrolijkheid. Het ging hier om een inpandige renovatie om het schoolgebouw gebruiksvriendelijker te maken en te upgraden naar de eisen van deze tijd. Landstede wilde graag een lesrestaurant waar leerlingen kunnen leren koken. Daarnaast moest de inrichting van de school worden aangepast.

Begin 2011 is met alle betrokken partijen een bouwteam geformeerd. In april 2011 werd gestart met de verbouw, die in fases werd opgesplitst. In totaal kwam er zo’n 350 m² bij voor het restaurant en de leskeuken. Verder zijn de bestaande uitgiftekeuken en de kantine verbouwd, is er een nieuwe hoofdentree gemaakt en zijn de spoelkeuken en toiletgroepen gerenoveerd.

Tijdens de uitvoering van de renovatie gingen de lessen gewoon door. Voor de 1.600 studenten en medewerkers bleef de overlast beperkt tot een minimum. Dit was mede mogelijk door de gefaseerde uitvoering en door het wekelijkse overleg met alle partijen binnen het bouwteam. Dit laatste resulteerde erin dat de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar werden afgestemd.

Vóór het Landstedeproject op de locatie Rechterland is ook de vestiging van Landstede aan de Fuchsiastraat in Zwolle gerenoveerd. Ook hier ging het om een inpandige renovatie om het gebouw gebruiks- en  onderhoudsvriendelijker te maken en om de leerlingen een optimale leer- en werkomgeving  te bieden. Lokalen en gangen zijn aangepast om te voldoen aan de actuele eisen en er werden een nieuwe keuken en entree gerealiseerd.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2