Renovatie Stadsdeelkantoor Oranje Vrijstraatplein Amsterdam

Bij het stadsdeelkantoor Gemeente Amsterdam hebben wij de complete herinrichting van 5 bouwlagen verzorgd. Deze werkzaamheden zijn uitgevoerd in 3 fasen met tussentijdse verhuizingen van medewerkers. Dit project omvatte een bruto vloeroppervlak van maar liefst 6.800 m2. Op de begane grond is de functionele ruimte aangepakt. Zo zij flexplekken en vergaderruimten gecreëerd, is de trouwzaal gerenoveerd en heeft er een “make over” van de brasserie plaatsgevonden. Op de 1e t/m 4e verdieping is de inrichting van de kantoren aangepast aan de nieuwe manier van werken. Zo zijn er op alle verdiepingen  hoogwaardige stilte werkplekken, open flexplekken, maar ook samenwerkplaatsen en mooie transparante vergaderplekken gerealiseerd.

De vloeren zijn vervangen aangepakt in de vorm van het aanbrengen van gietvloeren ter plaatse van de verkeersruimten  en vloerbedekking daar waar gewerkt moet worden. Door de veelal ronde vormen “slingert” de gietvloer als het ware als looproute tussen de vloerbedekking eilanden heen.

Alle flex- en samenwerkplekken zijn voorzien van maatwerk meubilair zoals werkbladen, banken en lockers. Bij de inrichting is door zowel opdrachtgever, architect als Hegeman nagedacht over duurzaamheid en circulariteit. Zo zijn de meeste delen van de het bestaande maatwerkmeubilair hergebruikt, zoals raamwerk en onderstellen van banken en zijn deze soms aangepast, herpositioneerd in de ruimten en voorzien van een nieuwe stoffering van gerecyclede petflessen.

Om de verbouwing voor de gebruikers van het gebouw zo geruisloos en zonder overlast te laten verlopen is er vooraf een schuifplan gemaakt. Door de diverse verhuis momenten van gebruikers naar andere verdiepingen kon de dagelijks bedrijfsvoering binnen dit stadsdeelkantoor gewoon plaatsvinden en hebben alle loketfuncties op de begane grond ongestoord doorgang kunnen vinden.

Door middel van goede afspraken in het voortraject en de continue afstemming tijdens de uitvoering heeft er door een lagere bezettingsgraad van de kantoren als gevolg van Covid19 nog een efficiëntie slag kunnen plaatsvinden binnen het vooraf opgestelde faseringsplan en planning. Een mooi project waar we onze specialiteit met betrekking tot doorlopende bedrijfsvoering konden toepassen. Dit project is februari 2021 opgeleverd.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2