Renovatie Verkeersleidingposten

Renovatie en vervanging

De Verkeersleidingposten bestaan voornamelijk uit een seinzaal, waarvan de setting vergelijkbaar is met de luchtverkeersleiding, en AM-ruimten waarin spoorgebonden apparatuur ondergebracht is. De seinzalen, het hart van de treingeleiding, hebben gemiddeld een oppervlakte van circa 400 m².  Deze zalen worden gerenoveerd en relevante installaties zoals de computervloer en het koelplafond worden vervangen. De binnenwanden worden vernieuwd en de buitengevels krijgen aan de binnenkant een nieuwe voorzetwand. De posten worden ook voorzien van nieuwe keukens. In de AM-ruimten wordt de koelinstallatie aangepast aan de huidige normen en de ruimten worden uitgerust met een blusgassysteem.

Locaties en planning

De Verkeersleidingposten liggen verspreid door het land. Inmiddels zijn de posten in Arnhem, Zwijndrecht, Rotterdam, Amersfoort en Den Haag gereed. De posten in Amsterdam, Roosendaal, Eindhoven en Maastricht zijn in uitvoering. Daarna volgen nog 2 of 3 Verkeersleidingposten. De grote uitdagingen van dit project zijn de strakke planning en de kwetsbare omgeving. De renovatie per seinzaal duurt 15 weken en die van de AM-ruimten 12 weken.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over dit project of over Hegeman? Neem dan gerust contact op via onze contactpagina. Wilt u meer weten over andere projecten die door Hegeman zijn gerealiseerd, kijk dan op onze projectenpagina.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2