Rijnbrug Oosterbeek

Ruimte voor de rivier

Het project heeft ernstige vertraging opgelopen, onder andere door de vondst van niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Omdat tijdens de bouw de treinenloop normaal doorgang moest vinden, zijn er veel werkzaamheden tijdens buitendienststellingen uitgevoerd en moesten omvangrijke hulpwerken, bestaande uit damwanden, palen en hulpbruggen (in totaal meer dan 700 meter) worden toegepast.

Materialen

De stalen bruggen zijn gemaakt bij Grootint B.V. in Zwijndrecht en vervolgens per poton naar Oosterbeek getransporteerd. De betonnen dekken zijn naast de spoorbaan op de staalconstructie gemaakt, waarna de bruggen in 4 buitendienststellingen werden ingeschoven. Tevens zijn er diverse aanvullende werkzaamheden uitgevoerd, zoals de bouw van geluidsschermen en het vervangen van de bestaande stalen brug over de Klingelbeekseweg door een betonnen dek. Het werk is uitgevoerd in combinatie met TBI Beton- en Waterbouw Haverkort B.V. uit Apeldoorn en Grootint B.V. uit Zwijndrecht. Opdrachtgever is ProRail en de directie is uitgevoerd door Holland Railconsult uit Utrecht.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2