Schuifplan Stratenum UMC Utrecht

Kantoorverdiepingen zijn per etage verbouwd, maar labruimten zijn in fases van enkele ruimten per keer aangepakt terwijl het overige deel van de etage daarbij in gebruik bleef. Tussen de fases werd er intern verhuisd om plaats te maken voor nieuwe verbouwingen zodat de opgeleverde ruimten direct weer in gebruik genomen konden worden. Deze steeds weer terugkerende verhuisbewegingen verklaren de naam van het project ‘Schuifplan Stratenum’.

Vanwege deze logistieke processen en het ontbreken van opslagruimte is er veel aandacht besteed aan de planning, fasering en afschermingmaatregelen. Zeker omdat er op het hoogtepunt van de verbouwing 8 deelprojecten, variërend van 200 m² tot 900 m² per project, tegelijkertijd werden uitgevoerd. De buitenzijde, bestaande uit een betonnen gevel voorzien van isolatie met stucwerk, is in zijn geheel overgeschilderd in de oorspronkelijke kleur waardoor het gebouw weer een frisse, nieuwe uitstraling heeft gekregen. Alle projecten zijn volgens een door de opdrachtgever vooraf opgesteld tijdschema uitgevoerd over een periode van ruim twee jaar en inmiddels compleet opgeleverd.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2