Sportcomplex Het Ravijn Nijverdal

Het complex is ontworpen door Faulkner Browns Architects, het bouwmanagement is  verzorgd door Fame Bouwmanagement uit Zwolle. In het ontwerp en tijdens de uitvoering is ruime aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid en CO2-reductie. Zo wordt  het complex verwarmd door middel van houtgestookte ketels. Eén regelsysteem bedient alle installaties. Door technieken te combineren en met elkaar te laten ‘communiceren’ kan beter en gerichter energiebesparing worden gerealiseerd.

Het zwembad beschikt over een wedstrijdbad met een lengte van 33 meter geschikt voor internationale waterpolowedstrijden dat voldoet aan de NOC NSF eisen. Door middel van een beweegbare wand kan een baanlengte van 25 meter worden gecreëerd, zodat het afstandzwemmen kan worden beoefend. Daarnaast is er een doelgroepen- en instructiebad, alsmede een kleuterbad aanwezig. Als buitenbaden zijn er zijn twee 20 meter baden met verschillende dieptes en een kinder- en peuterbad gerealiseerd.

De sporthal heeft een afmeting van 28 bij 48 meter en kan door middel van twee beweegbare wanden worden opgedeeld in drie segmenten. Mede door de vrije hoogte van 7,5 meter voldoet de hal ook aan NOC NSF eisen en mogen ook hier officiële wedstrijden gehouden worden. Het gehele complex zal tevens een openbare recreatieve functie vervullen.

Zowel in het wedstrijdbad als in de sporthal zijn tribunes gerealiseerd. In het complex zijn tevens zorgvoorzieningen opgenomen, waardoor het mogelijk wordt op therapeutische basis sport te beoefenen. Naast primaire voorzieningen als kleed- en doucheruimten zijn er een verenigingsruimte, een horecagelegenheid en een speel-o-theek aanwezig.

Het werk is op 24 september 2010 opgeleverd.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2