Station Almere

Metamorfose voor station Almere Centrum

In opdracht van ProRail  gaan wij station Almere Centrum een flinke opknapbeurt geven. De gemeente Almere, de provincie Flevoland en de NS werken samen met ProRail aan een verbetering van station Almere Centrum die past bij de ambities en de groei van de stad.

Helderheid, transparantie, licht, kleur, goede routing en materialen van hoge kwaliteit. 

Grondige opknapbeurt

Het huidige station (1987) is gedateerd en is toe aan een grondige opknapbeurt. Het doel van deze opknapbeurt is om de voorzieningen van het station te verbeteren en aan te laten sluiten op de omgeving. Het station krijgt straks betere faciliteiten en een open uitstraling met een brede en overzichtelijke passage door de hal, die het Stationsplein en Mandelaplein naadloos met elkaar verbindt. De hal wordt opgeknapt en krijgt een frisse uitstraling met nieuwe winkels en nieuwe winkelpuien, het plafond wordt gemoderniseerd en er komen transparante liften. Daarnaast worden twee nieuwe bewaakte fietsenstallingen gebouwd, wordt het busstation van een nieuwe uitstraling en nieuwe plafonds voorzien. Op de treinperrons wordt rust en ruimte gecreëerd door overbodige bebouwing te verwijderen, vides dicht te leggen en nieuwe wachtruimten te plaatsen met houten banken, windschermen, betonnen poefs en ‘groene eilanden’. Het vernieuwde station draagt bij aan de ambities van Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen investeren in dat wat de stad nog aantrekkelijker maakt voor Almeerders en de regio.

De komst van de Floriade Almere 2022 is aanleiding om het station eerder dan de bedoeling was op te knappen. Het station is dan klaar om de bezoekers aan de expo Floriade te ontvangen. De feitelijke (ver)bouwwerkzaamheden starten begin 2021.

 

“Station Almere is een project waar onze civiele en bouwkundige disciplines prachtig samenkomen, alsmede onze competenties betreffende het werken in een complexe reizigersomgeving met logistieke uitdagingen. We kijken uit naar de samenwerking met een vertrouwde opdrachtgever op een prachtig project!”

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2