Station Vathorst Amersfoort

Station Vathorst is 1 van de 7 nieuwe stations die opdrachtgever Prorail tot 2015 aan laat leggen in het kader van het zogenaamde Vleugel traject. Het station ligt boven de rondweg en is toegankelijk via trappen, liften en een hellingbaan. Het station heeft 3 perrons, te weten: 2 zijperrons en 1 eilandperron. De perrons zijn gedeeltelijk overkapt en hebben een glazen wand die de reizigers beschutting geeft tegen wind en regen.

Op het eilandperron is bovendien een wachtruimte gesitueerd. Aangezien er bij het station veel met glas is gewerkt, geeft dit samen met de camerabewaking een veilig gevoel. Het mozaïek van witte glassteentjes op de wanden en de fraaie houten plafonds maken het geheel tot een ‘open’ station. Voor de verwachte 4.000 dagelijkse reizigers zijn ongeveer 430 fietsenstallingen nodig. Het realiseren van een groot deel van deze overdekte stallingen en kluizen behoorde ook tot de opdracht.

Hegeman en Stations

Hegeman+ heeft meer ervaring met de bouw van stations bijvoorbeeld Stations Vleuten en Utrecht Terwijde. Benieuwd naar meerdere projecten? Bekijk onze projectenpagina!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2