Tramremise GVB Amsterdam

In het hartje van Amsterdam ligt de werkplaats van de GVB voor het onderhoud aan de trams. Voor hun nieuw bestelde (langere) trams voldoet de huidige werkplaats niet meer, dus moet er een stuk uitgebreid worden. Het project behelst eerst een stuk sloopwerk, vervolgens moeten de werkkuilen uitgebreid worden. In de nieuwe werkkuilen komen 190 betonnen kolommen waar de nieuwe rails op komen te liggen. Hier omheen bouwen we vervolgens het nieuwe gebouw.

De uitdaging in het project zit hem onder andere in de vele bovenleidingen die aanwezig zijn en het inloopspoor.

 

3x uitdagend…

  1. 24/7 bereikbaar; Omdat de trams overdag zo veel mogelijk moeten rijden, moet de werkplaats 24/7 in gebruik blijven en het inloopspoor dus ook. ’s Nachts staat de remise vol met trams en overdag wordt er in de werkplaats gewerkt aan de trams, terwijl wij verderop aan het bouwen zijn. Voor dit project geldt dus dat het werken is “met de winkel open”, de remise blijft in bedrijf. Ook op dit project zullen we op onze onderscheidende competenties betreffende het werken tijdens doorlopende bedrijfsvoering en verkeersstromen een beroep gaan doen!
  2. Gepuzzel; De uitdaging in het project zit hem onder andere in de vele bovenleidingen die aanwezig zijn. “Welke werkzaamheden je ook verricht, je moet nadenken over de vele bovenleidingen die er zijn” (Hans Wildenbeest). De bovenleidingen zijn zowel buiten als in de hal zelf aanwezig en wij zijn dus in een relatief kleine ruimte in en om de bovenleidingen aan het werk. De zogenoemde ‘wasdraden’, omdat het er zoveel zijn.
  3. Tevreden opdrachtgever; Dit project komt voort uit een ander project die Hegeman voor de gemeente Amsterdam (Stationsrenovatie Oostlijn) heeft gedaan. De GVB was niet de opdrachtgever voor dit project, maar had hier wel raakvlakken. Vanuit de ervaring die zij op dit project met Hegeman hadden zijn we uitgenodigd voor de aanbesteding, met de gedachte dat Hegeman een geschikte partij zou kunnen zijn. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend trots op!
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2