Transformatie Equipe Rotterdam

Dat Hegeman zich richt op uitdagende werken blijkt ook weer uit dit project. Voor Equipe Zorgbedrijven heeft Hegeman een bestaand kantoorpand van 3000 m2, plus een stuk nieuwbouw, getransformeerd tot een state-of-the-art zorgcentrum met 4 operatiekamers. Het voormalige kantoorpand is verbouwd tot een luxe en hoogwaardige kliniek voor Equipe Zorgbedrijven. Het object zal primair fungeren als centraal operatiecentrum met vier OK’s, recovery, verpleegfaciliteiten en polikliniek.

Volgens de opdrachtgever kan Hegeman flexibel inspelen op de wensen van de klant en denken verder dan de standaarden.

3x uitdagend…

 

  1. Operatiekamers; Het bouwen van operatiekamers kan toch wel worden gezien als een bijzondere tak van sport.
  2. Steriel bouwen; Omdat we hier te maken hebben met het bouwen van operatiekamers kwam er een moment in de uitvoering van het project wanneer er steriel gewerkt moest worden. Dit hield in dat de bouwvakkers zich strikt aan de kledingregels moesten houden.
  3. Lekstraling vrij; De OK’s moesten volledig dicht zijn, zodat er geen röntgenstraling vrij kan komen. Dit betekende dat er, voordat de daadwerkelijke bouw begon, goed nagedacht moest worden over de details. Hegeman heeft als oplossing lood in de wanden aangebracht, waardoor de röntgenstraling niet door de wanden kan. Maar ondanks deze precieze voorbereiding is de uiteindelijke test pas als je echt klaar bent met bouwen. En nu het project is opgeleverd kunnen we zeggen dat dit succesvol was.

 

Zie voor een sfeerimpressie het onderstaande filmpje:

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2