Tuibrug Eilandbrug Kampen

Drie brug-delen maken de overgang.

De brug bestaat uit drie onderdelen. Als eerste een stalen ophaalbrug met een lengte van 20 meter. De werktuigbouwkundige onderdelen van deze brug zijn in de kolom verwerkt en zichtbaar gemaakt middels 2 grote raampartijen.

Ten tweede is er het meest opvallende deel van dit project, de tuibrug. De hoofdoverspanning van circa 151 meter bestaat uit een stalen balkenrooster (10 stuks) met daarop prefab betonnen platen. De hoofdoverspanning komt door middel van tuien aan een in het werk gestort betonnen verankeringsblok te hangen. Dit verankeringsblok bevindt zich op een hoogte van circa 80 meter tussen 2 achteroverhellende in het werk gestorte pylonnen.

De pylonnen hebben een hoogte van circa 94 meter. Om het geheel in evenwicht te houden gaan er van het verankeringsblok tuien naar een groot in het werk gestort contragewicht. Dit contragewicht is in het landhoofd opgenomen.

Brug in de buurt

Hegeman Beton & Industriebouw heeft in de buurt van de Eilandbrug ook een andere opvallende brug gerealiseerd. De Twistvlietbrug in Zwolle is dan wel niet zo hoog, maar hij mag zeker net zo fraai worden genoemd.

Meer weten?

Wilt u graag meer weten over dit project, andere infraprojecten of over ons bedrijf? Kijk dan hier voor de contactgegevens.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2