Verbetering transferkwaliteit station Hengelo

Na vervaardiging van het ontwerp en het verstrekken van de bouwvergunning door de Gemeente Hengelo is in december 2008 begonnen met de realisatie van de perrontunnel, die een belangrijk onderdeel vormt in het totale project.

Deze perrontunnel van ca. 2.200 ton is gebouwd op de voorbouwlocatie aan de zuidzijde van het station en is tijdens het Paasweekend 2009 ingeschoven, waarna vervolgens de zes bovenliggende sporen werden ingegoten in het tunneldek. Na het inschuiven van de tunnel is er gestart met de bouw van een nieuwe vide ter plaatse van het perron. Deze vide is voorzien van nieuwe trapopgangen, een lift en een roltrap en is tevens de transferverbinding tussen de nieuwe perrontunnel en de bestaande tunnels aan de noordzijde. De complete vide bevindt zich onder de monumentale overkapping. Medio oktober 2009 is het westelijk deel van de vide en tunnel in gebruik genomen, waarna de ruwbouw van het oostelijk deel gestart kon worden. Tijdens de werkzaamheden ondervinden de reizigers zeer beperkte hinder, maar kunnen zij gebruik maken van alle faciliteiten die het station biedt.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2